En velsignet, gørrkjedelig helg

Jeg vet ikke om jeg bare er sånn, eller om det er årene med småbarn som lett kjeder seg og store barn i turbo-tempo som har satt sine spor. Men med en gang det dukker opp en rolig dag i kalenderen, eller enda verre- to dager på rad!- blir jeg litt sånn OK, så hva skal vi finne på? Hva skal vi gjøre? Vi må jo gjøre noe, vi kan’ke bare sitte her og… sitte her?!

Særlig når været er dårlig, skrur aktivitetsradaren seg på. Og lørdag morgen var av det rufsete slaget, vi våknet opp til tre stusslige varmegrader (ikke langt unna, i hvert fall) og en vegg av regn. Gå i svømmehallen, kanskje? Reptilparken, der er det fryktelig lenge siden vi har vært!

WP_20150530_008

Se, som han løper! My husband loves me *hjerte hjerte blunkesmiley* Eventuelt; min mann er glad som f*en for å komme inn i en vam bil etter mange timer utendørs i iskaldt regn og Valle-vind. Antagelig det siste.

Å kalle helgen «rolig» innebærer forresten en grov utelatelse av en del familiemedlemmer. Jeg tviler for eksempel på at mannen synes at helgen var særlig rolig, med dugnadsarbeid på cup på både fredag og lørdag. Eldstejenta har blåst på fløyte nærmest sammenhengende siden skoleslutt fredag, av og til med selskap av lillebror. Og nå i kveld er det tid for restultatet, den (antagelig) fantastiske Balkanblokk-konserten, prosjektet som blant annet inneholder en type fiolinmusikk som står på UNESCOs verdensarvliste. Her er en liten snik-lytt av fiolinisten, for de av oss som ikke er så heldige å komme oss til Jakobs kirke i kveld.

Men for oss andre lå helga der blank og fin. Eventuelt kjedelig. Bare… være hjemme, lissom? Nei, det finnes da ting å ta seg til. Hoppeland? Nei, de små er for små til det. Et eller annet museum? Miniøya ligger fem minutter unna her, men av en eller annen grunn har det aldri vært min greie. Kanskje fordi jeg fikk barn så tidlig at jeg aldri rakk å få noe nært forhold til festivaler, hehe.

Men så tok jeg meg i nakkeskinnet. Heldigvis. For det er ikke nødvendig å finne på noe bestandig. Det trenger ikke alltid være aktiviteter og moro og pedagogikk og svømmetak og klapperslanger og action hver gang vi har fri. Det går an å være hjemme. Selv på en kjedelig regnværsdag. Tenk det, Hedda!

Resultatet ble en helg der det eneste spenningsmomentet var om mors forsøk på Sachertorte ville bli vellykket eller ikke (den ble sånn passe). Ellers har det vært… kjedelig. Men guri så deilig det er å ha det kjedelig innimellom!

WP_20150530_001

Bevæpnet med ni egg, min eldgamle miksmaster, og en oppskrift fra godt.no.

WP_20150530_002

Stive eggehviter og en massiv sjokoladegrøt, det begynner bra!

WP_20150530_19_56_32_Pro

Meh. Den smakte godt, men var ikke så spesiell som jeg hadde trodd. Kanskje for høye forventninger? Og den som viser meg hvordan det er mulig å legge seig sjokoladeglasur utenpå syltetøy OG få et glatt og fint resultat, er med i trekningen av… konsertbilletter til neste fløyteprosjekt?

WP_20150530_005

Jenter som kjeder seg får finne på noe. Frykt ikke, det klarer de alltids.

WP_20150531_003

… det gjør gutter som kjeder seg også.

WP_20150531_007

Søndag opprant med bedre vær, men fremdeles lite på planen. To småjenter- den ene i åttitallspentøy, venter på at storebror skal sprute på dem med hageslangen. Hvorfor ikke!

WP_20150531_002

Turbo finner også på ting. Som regel ting som krever en dose opprydding i etterkant.

WP_20150530_21_52_27_Pro

og så blir man sliten, da. Jeg vet ikke hvorfor, men den lille foten som stikker ut av dyna gjør meg varm om hjertet. Hun har blitt så stor, så stor, den yngste jenta vår. Men hun er fremdeles mammas lille jente en god stund til.

 

Så det var vår særdeles uspennende helg. Dugnadsjobbing, fløytespill og kaker. Unger som leker sammen, småkrangler, kjeder seg, krangler litt til, og leker igjen. Innimellom dette- tid som bare blir brukt til ingenting. Sose rundt. Lese litt i avisa (!). Sette på enda en vask og bake enda litt brød. Ta en powernap med babyen, eller bare brukt ti hele minutter på å beundre de nye kunstene og det sjarmerende gliset hans. Lese boka til Turbo en ekstra gang (stønn).

WP_20150530_20_43_58_Pro

La ungene- lillebror inkludert- se på et naturprogram som egentlig går litt for sent. Men hva gjør vel det, vi skal jo ingen verdens ting i morgen tidlig?

Kjedelige greier, med andre ord. Men når jeg sitter her på søndagskvelden, før enda en uke med jobb på dagtid og ti tusen avslutninger, forpliktelser og konserter på kveldstid, kjenner jeg at det egentlig er helt greit. Man trenger sånne dager innimellom også, dager der ikke alt står i kø og vi løper fra det ene til det andre med kakeform, bikkje og fotballutstyr på slep. Dager med hvilepuls, dager der det ikke er så farlig om klokka er ett eller tre. Det skal nok bli både svømmehall og reptilpark, men alt til sin tid. I årets mest hektiske sesong var det riktig å droppe det denne gangen, og heller gjøre mest mulig ingenting.

… og, for å være ærlig, litt husarbeid 😉 For når sant skal sies, er jo en av de få fordelene ved å alltid være supertravel det at man kan skyve unna tanken på gulvvasken med relativt god samvittighet. Støvete samvittighet, kanskje, men likevel god. Men i anstendighetens navn var det godt å endelig få tatt et oppgjør med denne TV’en. Det var nemlig på høy tid!

WP_20150531_11_58_23_Pro

Vet ikke om det er skjermen eller TV-benken som stikker av med årets «Klissete småbarnshender»-pris… mulig de deler førsteplassen?

Om folk har hatt en travel eller rolig helg, gjort husarbeid eller ordnet i hagen, sovet lenge eller dyrket lakenskrekken- så håper jeg at helgen har gjort dere klare til å møte mandag med hakket bedre humør og energi enn tilfellet var på fredagskvelden. Det er jo det som er noe av poenget med helg, selv om jeg har lett for å glemme akkurat det. God ukestart! 😀

4 tanker om “En velsignet, gørrkjedelig helg

 1. Kakepyntingstips: et tynt lag med marsipanlokk eller marsmallowfontant, for de av oss som ikke elsker marsipan, oppå syltetøyet. Da går det som en lek å ta på sjokoladen. Har jeg hørt. Men jeg er ganske sikker på at det stemmer. 🙂

  Late helger uten stramt program er digg, synes jeg. Og mine uker er ikke i nærheten av deres.

  • Aha! Selvfølgelig.

   Det ante meg at oppskriften jeg fulgte var av det litt forenklede slaget. Selv om det var komplisert nok, med «det er luften i de stivpiskede eggehvitene som skal få kaken til å heve, du trenger ikke bakepulver» (jeg stolte ikke helt på den, hehe). For det er ikke mulig å smøre sjokoladeglasur på toppen av syltetøy og få det glatt og pent. Jaja, det smakte godt i alle fall, så får jeg skrive trikset bak øret til den gangen det faktisk MÅ bli fint… neste års konfirmasjon vinker i det fjerne 😉

   Og ja, late helger er noe jeg skal bli flinkere til, absolutt. For jammen er det godt å ikke starte uka i minus 🙂

 2. Det er så deilig med sånne helger iblant! Særlig når det har vært mange travle helger i forkant. Håper dere får en fin uke!

  • Takk det samme, Ina! Forhåpentligvis en god og ikke altfor hektisk juni-uke for oss begge to? 😉

Det er stengt for kommentarer.