Ordknapp onsdag

Ja, da var sommer’n liksom her. Som julekvelden på kjerringa, kan man trygt si, for bortsett fra de store ungenes ørten turer hit og dit har jeg ikke planlagt stort. Det må jeg gjøre noe med (3 uker hjemme med småbarn uten en eneste plan bortsett fra Turbos tannlegetime = katastrofe), men aller først må vi runde av avslutningssesongen med en aldri så liten bildekavalkade. De tre første bildene er mine topp tre blinkskudd fra avslutningssesongen 2016:

 

WP_20160620_003

… det er «Her kommer lillebror»-klassiker’n…

WP_20160618_15_26_56_Pro

… «et ukjent hode i fokus»-klassiker’n…

WP_20160621_005

…. og ikke minst; «en pappa som går over gulvet akkurat når du tar bilde»-klassiker’n. Antagelig kunne jeg lagd et artig album bare med de siste årenes blinkskudd.

Andre glimt fra den siste tiden, som ikke har fått plass noe sted:

WP_20160624_004

Vi har fått ny morgenrutine. Nå er det umulig å komme seg inn i bilen før Bison har kravlet rundt for å unnslippe far, helst med en omgang i førersetet også.

Jeg mener bestemt at det er både gammeldags og begrensende (og ikke minst svært PUK i det alternative bæremiljøet på Sagene) å være for kjapp med å tilskrive barns interesser deres kjønn. På den annen side har jeg måttet spise i meg mine egne meninger fem av seks ganger, og jeg glemmer aldri den gangen min eldste sønn- den gangen to år og garantert uten større actionfilmerfaring- plukket opp en pinne i skogen, siktet på meg og sa PANG. Javelnei.

Bisons absolutte favorittprogram på TV er dette. På den annen side er han også opphengt i dette, så det er i alle fall en viss balanse i interessene!

WP_20160622_002

Vi kjører ikke alltid bil, altså. Noen ganger kjører vi buss, og det er mye gøyere (selvsagt, det er jo en stor maskin). Bare spør Tanin!

 

WP_20160623_001 1

EM, EM, EM. Jeg skulle så gjerne sett mer! Mesterskapets bunnpunkt, for meg personlig, ble kampen mellom England og Island, da jeg gikk og la meg halvveis i kampen. Og det kan jeg angre på de neste ti årene.

WP_20160624_003

Brexit. Skal ikke gi meg ut på noen større politisk analyse, det er slikt vi har aviser og Dagsnytt 18 til, men jeg hang meg helt opp i at han karen i bakgrunnen her faktisk satt og helte nedpå Pepsi Max fra halvannenlitersflaske på direkten. Vi snakker søvnunderskudd og slitne folk, vi snakker Europa i krise!

WP_20160627_001

Ukas fineste gave: en blomsterbukett fra Turbo til mamma. Den bærer litt preg av å ha ligget en halv dag på plassen hennes i barnehagen, men det gjør ingen verdens ting!

WP_20160625_026

Det er ikke bare jeg som har oppdaget at det er sommer, det har Gubben også. Og sommer, det betyr makrell. Dette er et bilde av ei lita frøken som holder fisken uten å være nær den, så godt det lar seg gjøre. Hun var fascinert av fisken og øynene og tunga og finnene, men den var liiiitt ekkel også!

WP_20160624_16_46_06_Pro

Min evige akilleshæl: når jeg blir trøtt, så eter jeg (sove er sjelden noe reelt alternativ). En kveld sånn i åttetida ble jeg desperat nok til å be Gubben kjøpe noe på Ultra. Men for å si det sånn; den sjokoladekaka hadde jeg bakt bedre sjæl, om så fra Toropose. Urk!

WP_20160628_002

De aller fineste dagene: når jeg kan gå fra jobb klokka tre og ikke trenger å sitte over, og vi blir stående på sletta og vente på pappa mens vi spiser blåbær eller jordbær og bare koser oss i solskinnet. Dette er Bison som vokter på bærene sine.

WP_20160625_004

Jo, jeg har gjort en eneste sommerforberedelse: en sving innom Norli bokhandel. Der fant jeg en gedigen skuffelse (mer i Tankeposten), men også en bok som var veldig, veldig fristende. Lot den stå, da, fordi jeg synes at de verste tenåringstendensene er på vikende front 😉

WP_20160618_004

To gode venner. Mulig jeg har skrytt av dette før, men Dina var virkelig en perfekt match for oss!

WP_20160625_029

… men rimelig innpåsliten til tider. Vi måtte jo bare le- her tilbringer vi all vår tid i senga med minst en, som oftest to, unger mellom oss. Og nå har bikkja lagt beslag på sofatiden vår også. Vel vel, vi sees en vakker dag, far.

Og før den tid skal jeg jammen kjøpe ny shorts til deg 😀

 

3 tanker om “Ordknapp onsdag

 1. Du fikk jo hvertfall med deg målene i England – Island – det hadde vært verre å gå glipp av det første kvarteret. Men det ble neglebitende spennende på slutten (selv om de islandske spillerne ikke var enige -«Sjanser? Engelskmennene? Neida, vi hadde full kontroll…») og fantastiske gledesscener etterpå (både på tv, i sofaen og på twitter), man ble jo en smule rørt…

  Her begynner feriedelen av sommeren i morgen – jeg har også tre uker hjemme (samt en borte) uten planer, men siden jeg ikke har småbarn å underholde har jeg slept med meg en optimistisk (for ikke å si urealistisk) stor bunke bøker hjem. Tenåringshjerne-boka var ikke blant dem, men det står på hylla her – i tilfelle noen av tenåringene har behov for å skjønne seg selv. En av gutta var vel inne på noe da han satt ved sjakkbordet og sukket til sin kvinnelig motspiller -«Egentlig er dette urettferdig – hjernen din er ferdig utviklet, det er ikke min…».

  • Hoho! Litt usikker på om den kommentaren handler mest om selvinnsikt eller forsvarsmekanisme, men artig var den.

   Lykke til med den urealistiske bokhaugen… det kommer kanskje litt an på været hvor mye du klarer å komme igjennom? Du slår meg nok ned i støvlene uansett, men en vakker dag (har jeg ventet på i 17 år, og den kommer ikke med det første heller- noe som utelukkende er min egen feil) skal jeg også pløye igjennom bøker i ferien.

   Og nå er Islandseventyret slutt, som forventet. Måtte flire litt av følgende Facebook-kommentar: «Nå kan endelig norske medier slutte å melke vårt fjerne slektskap med islendingene, og heller begynne å lete etter slektninger i Wales.» Haha! Men det blir spennende å se hvor vi ender opp. Fotballhuet her i huset har klokkertro på Wales, men for min del håper jeg på en finale mellom Frankrike og Portugal. Ikke Tyskland. Tyskland er en veritabel fotballmaskin, det er ikke det, men de har (etter min mening, da) sjarm på størrelse med en ert 😀

   • Boktallet i ferien så langt er fire – som i det antallet haugen vokste med da jeg var i Sverige i helgen. For jeg trengte jo enda flere…

    Jeg er enig med fotballhuet og holder på Wales – det hadde jo vært så gøy… Hvertfall ikke Portugal – Ronaldo har sutret seg gjennom EM (#RonaldoTears har vært mesterskapets spydigste og mest underholdende emneknagg…) og de har ennå ikke kunnet en kamp på ordinær spilletid – jeg nekter å gå med på at de skal få gull på bare uavgjort-resultater.

Det er stengt for kommentarer.