Dyrebare dager

Ja, det er dyrebare dager.

Ikke at vi gjør så mye spesielt, egentlig. Dagene går, ungene våkner grytidlig, og gelenderet på balkongen er konstant prydet med tøy som henger til tørk (når det ikke regner, noe det gjør to-tre ganger daglig. Men bare korte skurer). Vi har gjort en del av punktene på lista vår, men langt fra alle, og sånn fortsetter det nok framover også.

WP_20160712_001 - Copy

 

Hvis vi skal sammenligne det med noe, minner vår «lavbudsjett- lavenergibruk-sommerferie» aller mest om en tre uker lang helg. Men det æ’kke så dårlig, det. Tvert imot, til min store forbauselse koser jeg meg her hjemme, koser meg med å gjøre helt vanlige ting med de små på slep- uten tanke på den forbaska klokka og alt det fører med seg av stress. Et helt banalt eksempel: jeg er i ferd med å rydde ut av oppvaskmaskinen når jeg plutselig ser hvor møkkete det er i bestikkskuffen. Ikke at jeg aldri har lagt merke til det før, men da er det alltid «uff da, dette var ikke bra, men nå må vi kjøre til trening» eller noe sånt. Nå tar jeg meg tid til å rydde alt ut, vaske hele greia mens Gubben tørker over skuffen innvending, og vips er det en kvart tusendedel mer ryddig og rent enn det var. Eller et annet: bruke ti minutter ekstra på badet når de små trenger en dusj (for Bisons del mer eller mindre etter hver middag. «Sell, sell» er refrenget, for nå er han stor gutt og skal IKKE ha hjelp, med de følger det får for både hender, ansikt, hår, klær og omgivelser. Det er like greit å stappa ham i dusjen som å prøve seg på en kattevask med klut). Vi synger en ekstra sang til speilet eller fletter Turbohår for å få krøller dagen etter, og etterpå ligger vi i senga og tuller mens badekåpene flyr alle veier. Virkelig de bitte små ting.

Hittil i ferien har vi vært på stranda to ganger, på Tøyen for å hilse på eldstejenta som leser fag på biblioteket der en gang, på diverse lekeplasser fire ganger. Vi har vært på IKEA og deretter bondegården på Linderud (mange av dyra var på ferie, men vi så noen griser og høner, og Turbo fant ut at rød kløver er mye mer populært hos geitene enn gress). Vi har gått oss vill på Gressholmen, spist bringebær fra buskene der og fått gratis vaffel av to kiosk-ansatte som kjedet seg i gråværet. Båtturen fram og tilbake var mer enn nok for de små, hvorfor ta Stena Line når Ruter gjør akkurat samme nytten? Vi har matet ender ved Østensjøvannet, vært på bær-razzia hos min stemor i kolonihagen, og gått ørten turer i skogen langs Alnaelva. Fra tid til annen har vi også tuslet bort til nærsenteret med det ene mål å kjøpe en softis. Turbo og mellomste har plukket rips og bringebær til frokost. De har plukket blomster og gått tur langs veien med Dina, og hatt venninner på besøk.

WP_20160712_008 - Copy

WP_20160712_006 - Copy

WP_20160712_015

 

Vi har også kjørt fram og tilbake til Gardermoen X antall ganger, vi har pakket ned og pakket ut, vasket og styrt, mens de store har dratt fra det ene spennende reisemålet til det andre. Men selv med svett treningstøy og møkkete speiderbukser alle veier, rekker jeg å sortere litt i haugen på vaskerommet og snuser inn duften av rent sengetøy og kjenner at dette, dette er i grunnen ganske deilig.

Vi har vært nettløse- og ER nettløse, til min eldste datters store fortvilelse. Og min. Jeg har (til min manns store oppgitthet) et ganske bevisstløst forhold til nettbruk, siden wifisensoren autmatisk slår seg på til vanlig, og har allerede måttet kjøpe tilleggspakke på jobbabbonnementet mitt. Nå har jeg fått varsel igjen, så jeg kjøper ikke en til 😉 Så mens vi venter på GET bruker jeg telefonen som da jeg var i Uganda: slå det på, sjekke det som må sjekkes i lynende fart, og slå det av. Og i mellomtiden ser vi de få reprisene vi har tilgjengelig om igjen og om igjen- for TV-signalene har jo også gått ad undas- og kladdene i Word samler seg opp, fordi det er så innmari træl med fonter, for ikke å snakke om bilder! Beklager igjen stillheten. Get-mannen kommer på onsdag.

WP_20160711_002 - Copy

WP_20160711_004 - Copy

WP_20160711_013

Vi har prøvd ut noen oppskrifter, stort sett med hell, og jeg har vært på en sjelden kinotur med min eldste datter («Et helt halvt år», nydelig, tårevåt film… til tross for at jeg ble distrahert av den kvinnelige hovedrolleinnehaverens ekstremt uttrykksfulle øyebryn!). Nå er det bare seks uker til avreise, og det merkes. Takket være mormor har også Gubben og jeg endelig cashet inn julegaven vår, et restaurantbesøk med barnevakt, og hatt en svært hyggelig og velsmakende kveld i tosomhet. Antagelig burde vi ha feiret bryllupsdagen vår i samma slengen, men hvem vet? Det kan jo hende det gjentar seg før den tid… Vi har også hatt Skam-maraton med våre to eldste og kost oss med store unger de få dagene vi har hatt dem tilgjengelig.

Nei, med unntak av ustabilt vær (det hjelper liksom så lite at vi burde ha vært på stranda i knallsol, når det plasket ned to timer tidligere da vi ennå hadde muligheten) og manglende nett, er dette dyrebare dager. «Kjedelig», kanskje, men akk så etterlengtet. Den budsjettferien vi satset på ut fra et praktisk perspektiv, viste seg å være det riktige på så mange måter.

WP_20160712_026

Og mens jeg skriver dette, i et Word-dokument jeg krysser fingrene for at vil samarbeide når jeg får mine tre tilmålte minutter på mobilnett, ser jeg at trærne i hagen har tatt på seg den mørkegrønne skruden. Kveldsvinden risler i bladene, og selv om juli er årets varmeste tid, er det straks en måned siden sola snudde, og ferien min nærmer seg halvgått.

Det er dyrebare dager.

Tillegg: nei, fonten ville ikke samarbeide (åpenbart), og der utgikk alle kursiver og rettelser og billedtekster. Håper det ikke var for mange leifer i utgangspunktet, og billedtekstene får dere bare, øh, gjette. Mobilbildene har heller ikke lastet seg opp på Onedriven siden nettet forsvant, så i det hele tatt: jeg gleder meg veldig til alt dette er på stell igjen!

4 tanker om “Dyrebare dager

 1. Nydelig skildring av dyrebare, og tydeligvis akkurat passe, feriedager for dere! Deilig å lese at klokka har ferie og at dere nyter det å være hjemme. Det høres ut som fantastiske dager! Og vi har jo samme været, måtte le litt i dag da jeg hørte værmelding på radio: Lange perioder med sol med mulighet for lokale ettermiddagsbyger. Været har jo gjort det mulig for meterologene å ta ferie også, og bare gjenbruke gårsdagens (og forrige ukes) værmelding igjen og igjen 😉

  Nyt resten av ferien!

  • … og jammen har de ikke bare fortsatt i samme duren, da! 😀 «Penvær med enkelte overskyede perioder og en og annen regnskur. Innimellom mulighet for høye temperaturer». Men men. Vi har i det minste hatt noen skikkelig gode sommerdager. Og da er det til å overleve at det er en smule ustabilt.

   Og klokka burde hatt ferie oftere, altså. Det har den ikke vondt av, og ikke vi klokkeslaver heller! Fortsatt god sommer til deg!

 2. Veldig deilig med sånne dager! Og det er egentlig ikke så dumt med en avkloblet ferie, selv om den er ufrivillig! 🙂

  Så deilig med en date! 😀

  • Absolutt- det var uhyre lenge siden sist, og veldig hyggelig. Vi følte oss litt ville & gale da vi ruslet ned mot t-banen ETTER KLOKKA ELLEVE OM KVELDEN for å komme oss hjem, haha. Uff, det er ganske patetisk å se det på trykk, egentlig 😀 Uansett, det var noe vi gjerne gjentar, og mormor også. Vi ventet til etter at Bison var i seng, og etter det var jo Turbo i solskinnshumør så lenge hun fikk spille Dyrelott og lese Mamoko 😉

   Frakoblet ferie anbefales, men ikke akkurat på denne måten. Men det minner meg om den evige hyttediskusjonen igjen… Wifi på hytta eller ikke? Foreløpig har det blitt nedstemt, og det forblir nok også sånn. Selv om det hadde vært praktisk, øker faren dramatisk for at tenåringsslamper i slyngelalderen flytter permanent inn på soverommene sine og ikke kommer ut før vi skal dra 🙁 Uansett, for denne gang er jeg bare overlykkelig for at vi slipper å spille de samme opptakene av Charlie & Lola om igjen og om igjen…

Det er stengt for kommentarer.