Fra det ene til det andre…

Søndagskveld, med tilhørende lett mandags-angst 😉

Vi har ikke så fryktelig mange faste rutiner her i huset, til det er timeplanen for full og omskiftelig, men søndagsmiddagene er et unntak. Rundt søndagsbordet må nemlig alle gjøre rede for uka som kommer, med fokus på Ting Vi Må Huske.

Skogstur med skolen, må ha med pinnebrød og kakao? Fotballkamp i midtuka i stedet for helgen? Tentamen? Bursdager man skal i, eller ekstra orkesterøvelser? Konserter eller kostymeprøver? Kom med det på søndag, så mor og far får en ekstra heads up (i tillegg til familiekalenderen i gangen, i tillegg til Outlook, i tillegg til de tusen lappene på kjøleskapet- for noen uheldige saker har det med å falle igjennom alle sikkerhetsnett).

Det er heller ikke bare for vår skyld. Ungene selv har godt av å tenke igjennom hva som skjer i den kommende uka, og laget seg en slags mental oversikt. Noen har mer godt av det enn andre- enten fordi de faktisk har uvanlig mye å huske på den uka, eller fordi de ellers lett går i surr i de to tingene de skal huske.

I dag fikk vi ikke gjort søndagsrutinen vår (lang historie som blant annet inneholder en  bil som ikke ville starte på andre siden av byen etter en fotballkamp, en gigantisk Stink-O-Rama-bleie som derfor måtte sitte på t-banen i nesten en halvtime (sammen med noen flaue søsken), og en stakkars konfirmant-turdeltaker som sto snurt igjen alene og ikke hadde blitt hentet etter turen- det er jo selvsagt ikke lov å ha med mobil på konfirmantturer, en ulykke rammer sjelden alene) fordi middagen ble i seneste laget og måtte inntas hurtig nok til at tre små fikk badet før sengetid.

Som nordmenn flest kjenner jeg på tur-presset hver helg. Ut på tur, aldri sur, det er sunt med frisk luft! Og vi er jo ute, det er bare at turen sjelden går lenger enn til en eller annen fotballbane. Uffda, minuspoeng til mor.

Manglende oppsummering av uka som kommer? Ingen gunstig start, og jeg kjenner det gnager litt. Hvilke ting er det som kommer deisende inn fra ingensteder denne uka og krever action og handling? Forhåpentligvis færrest mulig, særlig denne uka!

For denne søndagskvelden må mor gire om fra 0 til 100. Eller, det er feil, for det har ikke vært noe feriehjem, dette. Forrige uke ble tilbragt i en boble av snørr (ugh, bilder i hodet), feberhete kinn, Store Maskiner, illeluktende bodyer, puslespillbiter og smoothieposer. Syke barn fra tirsdag av, jeg var hjemme fra onsdag til fredag med først en, så to og til sist tre grinete sjuklinger, og det har vært Mammammammamammaaa både dag og natt. Temaet for forrige uke kunne lett vært Tålmodighet (med Søvnmangel på en sterk andreplass. Jeg kunne lett gitt høyre lillefinger for en god natts søvn)

Skjønt, vi fant noen kongler i dag. Konger er natur, er det ikke?

Neste uke, uansett hvordan formen måtte være hos husets yngre beboere, er det Effektivitet som er greia, og ingenting annet. Jepp, det er tid for landsmøte på jobben, og som del av maskineriet som skal få alt dette til å gå rundt må fokus være akkurat der. Det blir garantert lange dager, mye jobb, mye moro også- men 100% konsentrasjon og ikke tid til å ta fire «Hei mamma, jeg går hjem fra skolen nå» «Hei mamma, nå er jeg på t-banen»-samtaler eller fikse pinnebrøddeig i siste liten. Gubben er alenesjef denne uka, jeg drar ut på hotellet om morgenen og jobber så lenge jeg må (håper å rekke en NM-kamp på onsdag, men det er slett ikke sikkert).

Egentlig skulle jeg vært med på hele moroa. Hotellrommet var booket i mitt navn og bordet reservert til festmiddag og dans. Særlig hotellrommet fristet, jeg skal innrømme det 😉 Men du sover ikke godt med dårlig samvittighet, og med vanlig, full timeplan og halvsjuke unger, hvorav to krever en dose innsats ved leggetid (ref. forrige post), var det egentlig aldri noe alternativ. Jeg tar det igjen ved neste landsmøte, om to år ser alt ganske annerledes ut. For denne gang håper jeg bare hotellet har softismaskin.

Så ja. Adjø sykdomsboble, hallo sakspapirer og logistikk. Jeg har ikke helt oversikt over uka, verken sånn eller slik, og kjenner mangelen på oppsummering ganske godt i magen. Men det er uansett Gubben som har vakt hjemme, og han fikser brasene. Jobben skal bli spennende- og sikkert ganske slitsom. Heldigvis har vi en avslappende helg som ligger og blinker i det fjerne bak fredagen…

Dinglis får sove godt, da, i en seng Bison fant til ham (og han fikk til og med en liten Konglevenn til å holde seg med selskap, for alle må ha en venn når de skal sove!). Mulig Dinglis er den eneste som nyter en god natts søvn for tiden, men han gjør en fabelaktig innsats sånn ellers, så det er ham vel unt!

 

…. liksom! 😀 Aner ikke hva som skjer neste helg, faktisk, men avslappende blir det neppe.

Ønsker alle en fortreffelig uke, hva den nå enn måtte bringe. Nå er det nattinatt- helt seriøst. Hæsjtægg gjøresegklartildyst hæsjtægg detgårsikkertbra