Dag 10

Det er et mirakel, intet mindre, å kunne tillate seg ti kjappe minutter ved pc’en bare noen timer før avreise.

Har det noen sinne skjedd før? Jeg tviler sterkt. Men så er vi da også uvanlig godt forberedt til ferie i år, og dagens øyeblikk- som viser med all ønskelig tydelighet at ferie ikke er bare latmannsliv- er dette:

Oh la la, hvilken eleganse og finesse! Men altså, så lenge du har et eller annet sted å kalle «hjem», følger det kjedelige oppgaver med. Dagens store begivenhet for min del var å vaske kjøleskapet innvendig. Det. Så. Virkelig. Ikke. Ut!

Men det gjør det nå! *fornøyd*

Så, hvorfor er vi så flinke i år da? Hvorfor skurte jeg kjøleskapet, mens Gubben tømte (100% sant!) kurvene på vaskerommet så vi kunne se bunnen for første gang på flere år? Hvorfor er kjøkkenet nå shinet, gresset klippet og badene nyvasket? Har vi plutselig blitt så fryktelig flinke, liksom?

Neppe. Men mens vi tidligere har lagt Spaniaturene våre til rett etter skoleslutt, har vi hatt noen uker på oss denne gangen. Og det har vært ganske genialt, altså! Riktignok er det deilig å hive av seg jobbstress og skoleavslutninger og alt og sette seg rett på flyet. Men, du får jo ikke sjans til å ordne opp i rotet som bare har akkumulert seg på alle fronter, og du får i hvert fall ikke giret ned! Nå fikk vi begge smaken på rolige dager på jobben før ferien, og i tillegg har vi fått ordnet opp i huset og gjort dill og dall med ungene her hjemme. Det er ikke sikkert det funker slik neste gang- huset i Spania deles på flere, så det må passe inn i kalenderen- men i år kan vi sette oss på flyet i trygg visshet om at det ikke blir pyton å komme tilbake 😉

Dina er hos moren min, og jeg håper de får det hyggelig sammen. Min mor er ikke sånn voldsomt hundedame, men mopser er så små og enkle og gjør så lite ut av seg at jeg har håp om at det ikke bare blir mas. Dina har også vært på besøk der før, så forhåpentligvis slår hun seg raskt til ro. Jeg krysser fingrene for dem begge!

Og ja, da satt vi her da, med alarmen på 03:30. Gubben fyker rundt som en hvit tornado og rydder i stua- han er liksom enten av eller på, han mannen min, og når han først får ånden over seg tar han fullstendig av. Jeg skal ta inn den siste klesvasken før sengetid, og så er det bare å stappe toalettmappene ned i koffertene i morgen tidlig, sette på alarmen, og sende to med Flytoget og kjøre resten til Gardermoen. Der vi skal sette nesa mot…

… sol. Sommer. Basseng. God mat. Aquarius og små bokser med Don Simon-juice til de minste. Bøker. Morgenturer til bakeren. Mundomar. Badeland. Strendene i Calpe med småfisk svømmende rundt beina, det småharry bylivet i Benidorms gater. og markedet i gamlebyen i Altea.

Og tid. Aller mest tid. Ladetid, før høsten og stresset setter inn på nytt.

Nå er det vår tid!

Hasta la vista! (koffert nummer en av tre. Det startet veldig ryddig, og så ble det den klassiske «og den, og den, og vi må jo ha med…» på slutten. Same procedure every year, James!)

 

6 tanker om “Dag 10

 1. Herlig lesning å endelig få kikket gjennom de siste innleggene dine!

  God tur – veldig lurt å få ryddet litt skikkelig før man reiser! Vi forsøkte oss på litt av det samme, godt å ikke komme hjem til totalt kaos! Det blir jo tross alt kaotisk nok når man kommer hjem med all mulig bagasje og jeg-vet-ikke-hva uansett!

  • Uff, ja, der sa du noe 😀 Heldigvis trenger vi ikke tenke på det riktig ennå…
   Takk for det, og god ferie videre til dere også!

  • Hehe, fiolinen var typisk «siste liten»-tanke. Ikke at vi har øvd så mye ennå, men hvem vet… 😉

  • Tusen takk, og god sommer videre!
   Ladetid er høyst påkrevet nå, så det skal bli bra 🙂

Det er stengt for kommentarer.