Dag 22

Dag 22- Benidorm overload:

Sånn gjør vi da. Finn en plass i skyggen, dra håndkleet over fjeset, og zzznork!

Det er klart vi må til Benidorm. Tross alt tar det fem minutter å kjøre (og en halvtime å parkere, men det er en annen sak). Det er liv og røre, mange små og rare butikker- og alt av kjeder, selvfølgelig- og særlig når det gjelder barneklær og -sko kan man finne mye flott og/eller rimelig. Kafeer og isbarer overalt.

Vi er alltid noen turer i Benidorm i løpet av ferien, og foretrekker å bade på den lille, koselige bystranda som er gjemt mellom turistmaskinene Playa Levante og Playa Poniente.

Men… *host* så er vi også alltid på ferie litt tidligere på sommeren. Etter en lang og strabasiøs parkeringsseanse som endte i Europas kanskje dyreste, trangeste og mørkeste parkeringshus (kortbetaling? Glem det, her er det svette eurosedler som gjelder!) tuslet vi ned til bystranda i hundreogåtti varmegrader og ble møtt av… en strand som var så tettpakket at det ikke var en centimeter ledig. «Vel vel, Poniente er jo noen kilometer lang, så der er det plass», tenkte vi, og dro med oss unger og bag’er og vogn bort dit. Og jada, plass var det. Men det forhindret ikke at den spanske (og antagelig hele den europeiske) fellesferien hadde satt i gang for alvor, så vi hadde selskap av et par hundre tusen andre. Sjøen utenfor kan best beskrives som «human soup».

Når det er sagt, hadde vi en fantastisk badedag. Takk og lov for at de minste aksepterer UV-draktene sine uten å mukke, for vi koste oss med lunsj rett fra Mercadonaplastposen og badet i timevis, og plutselig var klokka nesten fem. Vi trasket pliktskyldigst opp og ned de travleste handlegatene før vi endte på den tradisjonelle «kjempestor is til alle»-punktet på gjørelista, og mer enn det orket vi ikke. Sist jeg var her kjøpte jeg barnehagesandaler til begge de små, i tillegg til noen ganske dyre og fullstendig unødvendige kjoler til Turbo fra Marisol (de er så nyyydelige, de kjolene!). Men i dag var det så varmt, vi hadde vært ute så lenge, og bare tanken på å stoppe og se i butikker var nok til å ta knekken på de små. Antagelig på de store også. Tross alt hadde jeg det forbaska parkeringshuset og turen hjem til gode. Vi får bare innse at Benidorm ikke er det beste stedet for de resterende badeturene våre, og shoppingen kan vente til neste gang. Kanskje ungdommene tar seg en tur på egenhånd hvis de har lyst, men dette blir for stort og masete for oss akkurat i år- særlig når halve Europa er her fra før og varmen er på det sterkeste. Men vi måtte jo prøve, og nå er det gjort!

Vel hjemme igjen setter Gubben i gang med en «enkel» middag nok en gang (og jeg stønner litt innvendig og lurer på hva som er galt med en virkelig enkel løsning på slike dager), Turbo har sovnet i bilen og er lite glad for å vekkes, alle er småtrøtte og slitne, og vepsene danser samba over gryten med blåskjell. Stemningen er et øyeblikk på grensen til amper når far får spørsmål nummer 114 om «kan vi spise den delen her da pappa, og hva er de trådene du snakker om, og hvor er hjertet på blåskjellet egentlig…?» (tenk det, ja. Det hender her også!), men reddes inn igjen da jentene inviterer Turbo inn på rommet sitt for en runde Uno og gutta (nesten) uoppfordret hjelper til å rydde av bordet.

For selv en ganske solbrent og sliten mamma/pappa må bare smile når tre jenter på 4, 9 og 18 sitter i senga med Harry Styles på Spotify og fniser og tuller og ler, og minstejenta er i ferd med å vinne helt uten hjelp. Og når vi tar oss en romantisk tur bare Gubben og jeg (les: går ut med søpla 50 meter nede i veien) og jeg til og med får en dusj i friluft, så er det jammen godt å ha ferie fremdeles.

Men nå er det på tide å finne senga. Det koster å ha det gøy! 😉

 

2 tanker om “Dag 22

  1. Måtte le litt av human soup altså, kjenner det fort hadde blitt litt mye for meg… :O

    Fortsatt deilig lesning disse dagene deres (minus den forsvunne Bison!!), jeg har ingen problemer med å se at det er akkurat denne type ferie dere trenger mest! Og det ser jo ut som barna er enige også, til og med de største!

    Her tilbragte vi nesten 11 timer på hjemreise i går, uvant med bilferie når man er vant til å fiy!! Hjemme igjen venter VIF – Manchester United og heldigvis to uker ferie til for konas del. Jeg surrer jo hjemme på heltid nå. Det gjenstår å se om sommerværet vi gikk glipp av i Danmark vedvarer, men vi tar det som det kommer. Kos dere videre! 🙂

    • Ååååå, kos dere med kamp i kveld. Den er det virkelig surt å gå glipp av, så dere får heie litt (i begge retninger) for oss også!
      Herlig med to uker ferie til for kona, jeg krysser fingrene for at været blir tålelig greit i hvert fall. Dessuten setter vi alt inn på en god august- Norge æ’kke så verst når august viser seg fra sin beste side…!

Det er stengt for kommentarer.