Høstfryd!!

Greit, så må jeg bare innrømme at vår høstutflukt til Tusenfryd var resultat av dårlig planlegging og ikke noe annet :-p På årets nest siste åpningsdag- og med neste mulige lørdag booket opp av bursdag og konsert og fotballcup allerede, var vi rett og slett nødt til å enten hive billettene i papirinnsamlinga eller hive oss selv i bilen og ta oss en minitur til Tusenfryd.

Og tror dere ikke at det ble skikkelig bra!

… selv om stemningen var satt allerede på toppen av rulletrappa.

Tusenfryd på høsten var rett og slett veldig kult, hvis man liker Halloween (vi elsker Halloween). De hadde ikke spart på effektene, det var høy og gresskar og hekser overalt, og en del egne Halloweenattraksjoner for forskjellige aldersgrupper. Vi var der jo med de tre minste, så vi fikk ikke testet de skumleste attraksjonene som har aldersgrense på 15 år, men jeg tipper det er gresselig grøsselig skummelt for ungdommer i riktig aldersgruppe!

For oss, derimot, ble det heller et par turer i Halloweenlabyrinten for de minste, der de måtte komme seg gjennom labyrinten og forbi Blobben for å levere en tryllestav fra fugleskremselet til heksa. Veldig morsomt for de minste (konseptet labyrint kjenner de jo godt til, det figurerer mye på barne-TV og i bøker, men de har aldri faktisk gått i en selv!), og tror dere ikke det vanket en premie på slutten også?

 

Blobben! Han hadde ikke noe ansikt, så han var litt skummel først, men viste seg å være ganske harmløs.

Mannen min er en særdeles tålmodig mann, men her har jeg visst gått for langt og havnet i gryta!

Det var akkurat passe mye folk. så selv om vi kom ganske sent- vi måtte ta oss en lur etter balletten tidligere på dagen, og da kunne vi like gjerne vente på niåringen som så gjerne ville være med- fikk vi kjørt en god del karuseller. Faktisk fikk jeg kjørt flere karuseller på et par timer på Tusenfryd om høsten, enn det jeg gjorde på en hel dag i Disneyland i Tokyo for mange herrans år siden. Da ble det fire-fem turer på en hel dag, og jeg husker fremdeles hvor utrolig u-festlig og u-morsomt det var å stå i kø i stekende sol i en evighet, for så å komme til… et skilt som fortalte at det var omtrent 1,5 time igjen å vente. Det slipper du på Tusenfryd selv på de verste sommerdagene- hurra for Norge!- men nå var køene enda kortere, vi fikk til og med sitte på en ekstra runde på Western-ekspressen. Det er det råeste The Terrible Two har fått prøve seg på, og det var visst fryktelig moro. Men ellers holder de seg til barnekarusellene. Stubbesnurr, marihønene, mini-radiobiler og slikt.

Jeg fikk sitte i baksetet mens disse to kjørte Bestefars Bil, for eksempel. Hmm. Jeg har kjørt Bestefars Bil en del ganger opp igjennom årene, gitt 😀

Veldig kjekt med en ordentlig stor storesøster til tider. Bison trenger litt assistanse til tider, men han er jo en liten villbass som synes fart og spenning er fryktelig moro!

… og når sant skal sies, synes jeg det er ganske moro selv. Ehem.

Temperaturmessig er det også behagelig å være i fornøyelsespark om høsten. Små og store føtter blir ikke så slitne av å gå. Oppoverbakkene føles ikke så lange. Du er ikke tørst hele tiden, og må derfor ikke tisse hver halvtime (øh, kanskje mest relevant for de aller minste). Så lenge man har godt med klær på seg og husker tynne hansker/votter om nødvendig er det ganske perfekt. Vi var jo i Tivoli i romjula for snart tre år siden, og det ble for kaldt for meg, i hvert fall. Men høst-temperaturer var helt greit! Dessuten blir det ganske stemningsfullt med lysene fra karusellene når det mørkner mot slutten av dagen. Sånn sett kunne jeg ønsket meg en times åpningstid til. Å stenge klokka 17 er tidlig.

 

Så vi skulle gjerne hatt enda litt mer grøss, for dette var gøy. Og på vei ut opplyste en glad dame over høyttaleren at en Dag 2-billett til den aller siste åpningsdagen neste lørdag koster bare 69 kroner. 69 kroner! Mindre enn en kinobillett! Vi skulle ikke…?

Nei. Nei. Nei! Det er bare ett innlegg siden jeg klagde over kombinasjonen forhåndskjøpt billett og stappfull timeplan, så det ville være en dårlig deal.

Men neste år skal vi jammen vurdere å ta den «ordentlige» og planlagte Tusenfrydturen på høsten.