Ordknapp onsdag. Klar, ferdig, GÅ!

2018 er offisielt i gang her i Casa Endamerkaos. Ja, for man kan jo ikke slappe av og drive dank hele tiden, slik jeg tillot meg selv i opptil flere timer i går.

Klar til å fylles… og fylles… og fylles.

Vi er som tidligere bekjent avhengig av det tredelte systemet vårt- Outlook, aktivitetskalender, kjøleskapsdør- for å få hverdagen til å gå noen lunde i hop (merk: noenlunde. Det hender ofte at vi bommer, oftere enn jeg liker å tenke på!). Denne kvelden kjørte Gubben enkom til nærsenteret vårt for å få i hus ny aktivitetskalender. Det finnes mange fine varianter. Som barnebok-entusiast er jeg svak for både Gubben og Katten og Flåklypa, men her i huset går praktiske hensyn foran smak og behag. Kalenderen fra Hippo.no har størst ruter og flest rubrikker. Turbo og Bison deler en rubrikk, Gubben og jeg deler en rubrikk, ellers har barna hver sin, og det er fint. Et lite minus for at det er ukeinndeling, jeg skulle gjerne hatt to uker i slengen. Men man kan ikke få alt, i alle fall hvis kalenderen ikke skal fylle halve gangen.

Hvorfor slik hast? På vei hjem fra jobben i dag kjente jeg det snøre seg sammen i brystet, slik det gjør når kabalen ligger i bakhodet og ikke går opp, du vet du må snakke med noen, maile noen, huske fristen, huske den andre fristen, hva skal vi gjøre, hva skal vi velge, hvordan skal vi… og når var det Gubben skulle på tur, og når var den andre turen, og den korte og den lange turen, og hvordan går det i hop med…, er eldstejenta hjemme den helgen… Og jobben, det var ingen snill første dag, jeg ligger allerede langt etter skjema og skulle gjort både det ene og det andre. Skrittene blir hardere, jeg tramper i bakken og kjenner den kalde snøen smelte i panna og renne nedover en lite kledelig bekymringsrynke.

Gaaah. Gaaaaaah! Dette blir for mye for en stakkars, søvndeprivert, sliten blondine med frynsete tupper. Men så er det nå en gang slik, at det er sånn det kommer til å være. Lenge. En vakker (eller kanskje litt ensom) dag vil jeg også sitte i januar og bare ha to hjemmeboende barn på 18 og 20 og minimalt med ting å huske på- men det er lenge til. Fram til da er det potensielt evig kaos, der slendrian fra min side vil få store konsekvenser. Det er som det er. Det nytter ikke legge seg ned og sutre.

Løsningen ligger i å a) virkelig gjøre en innsats for å få det meste under kontroll, og b) ikke la seg gire opp over at ikke alle kræsjer og kabalproblemer la seg løse. En slags working mom-variant av Frans av Asissi.

Gud, gi meg sinnsro til å godta de kræsjene som kommer

oversikt nok til å unngå de jeg kan

og et spark bak så jeg får ført flest mulig ting inn i kalenderen

 

Det er jo en umulig oppgave, men nytt år, nye muligheter, jeg skal i det minste prøve å få kontroll over beistet og være KJAPP, ikke TREG, ikke stikke hodet i sanden og vente på mirakuløse løsninger som aldri kommer.

Kjapt oversiktsbilde av to semesteroversikter som ikke går så godt sammen, og det før speider’n og konfirmasjonsundervisningen kommer og blander seg inn.

Oppstart ballett? Inn i kalenderen! Semesterstart konfirmasjonsundervisninger og alle søndagene som skal med? Inn i kalenderen! Mine kor-søndager og eventuelle andre kor-forpliktelser? Inn i kalenderen! Gubbens jobbseminarer og reiser? Inn i kalenderen! Faglærerkonferanse for niendeklasse? Inn i kalenderen! Juletrefest i barnehagen? Inn i kalenderen! Frister for å søke opptak til seminarer og orkesterprosjekter og høyere utdanning og utveksling? Inn i kalenderen! Skidag i småskolen? Inn i kalenderen! Planleggingsdager, fotballkamper, skolerevyer, viktige datoer i jobbsammenheng, time hos reguleringstannlegen og endrede ukeplaner for fiolinundervisning? Inn i den sabla kalenderen, all you beasts, jeg skal ikke tape denne gangen, dere har møtt deres kalenderdiktatormonsteroverkvinne! 😀

… og med det er 2018 offisielt sparket i gang her også. Den gamle kalenderen legges sentimentalt nok ned i en av skuffene mannen min elsker å hate fordi den alltid er for full av gamle minner og ting jeg ikke klarer å kaste. Men sånn er det, og nå henger den nye på veggen.

Vi er i gang!

6 tanker om “Ordknapp onsdag. Klar, ferdig, GÅ!

 1. Et lite tips til neste års kalender.
  På Personlig almanakk kan man lage sin egen. Bestemme antall ruter selv. Tilogmed ha bilde over av hvem som eier ruta. Plotte inn bursdager mens man lager den.
  Og det beste for din del. Den kan henge med 2 uker fremme omgangen

   • Og der har Personlig Kalender fått to stemmer, ja 🙂 Den må jeg absolutt prøve!
    Riktig godt nyttår til deg og dere også, håper 2018 blir et bra år!

  • Yiiiihaaa! Takk for supert tips, Ida. Skal se det blir en ny variant til neste år, den høres helt topp ut! 🙂
   Med to uker av gangen er det langt mindre risiko for mandagsoverraskelser!

   • Med en slik kalender halvere man jo sjansen for mandagsoverraskelser ja :-p

    Vi har valgt 7 ruter (en til hver, middag og en diverse (f.eks juletrefest i bhg blir skrevet opp det feltet) og da er det passe str).
    Nederst på siden har vi et felt for bhg henting og en for diverse gjøremål.
    Trur man kan bestemme litt selv felt der

    • Høres utrolig praktisk ut. Skal løpe inn og sjekke ut dette. Alt som kan gjøre tilværelsen lettere er bra! 😀

Det er stengt for kommentarer.