Dag 7: Yeeeeeeeah!

(«Gå og legg deg!» sier Gubben, han ser at jeg er i ferd med å sovne stående. Og jeg skal legge meg, men akkurat i dag går det faktisk ikke an å skippe innlegget. Så slem går det ikke an å være, når noen trofast henger med på reisen og lurer på hvordan det gikk i dag. Så bare fem minutter, og det første bildet jeg har hell med å laste opp. Det blir nok likar i morra!)

Yeeeeah!

… sier min sønn. Yeeah, yeah, yeeeah, og jeg lurer på om han øver til en fremtidig karriere som rockemusiker. Han er også grassat god til å hamre løs på søppelbøtta, kanskje det heller er trommeslager som er greia? Kort sagt: han blir stadig mer stuevarm, og når jeg tok ham på fersk gjerning i å rote i kjøkkenskuffen i morges var den siste rest av tvil blåst bort. Vi har fått en ettåring i hus igjen! 😀

Og han er VÅR! Min sønn er min sønn, nå også i juridisk betydning. Signed, sealed, delivered. Vi møtte opp, Gubben i sine spesielle happysocks med egg på (altså mønster, ikke flekker- som det jo også kunne tenkes å være når det er oss det er snakk om) og jeg med skjorta på vranga (fant jeg ut senere), og satt der mellom biltjuver og skattesnytere og ventet på å bli ropt opp. Men det var som guiden vår hadde sagt, og det skumle dommermøtet var ikke så skummelt likevel. Vi fikk en artig kvinnelig dommer med rødt, kortklipt hår og en herlig sans for humor. Are you sure you want me to proceed? Well, are you really sure you want me to proceed? – og med litt småprat og komplimenter om vår store familie (det slipper vi nok aldri unna) var vi stemplet inn og dett var dett.

Dere ser at det var innmari formelt inne hos dommeren? 😀 Her er mor sjøl, fnisete og lettere ustø på hånda, i ferd med å undertegne dokumentene. Etter signering hoppet sosialarbeideren og dommerassistenten fram og foldet ut et stort sørafrikansk flagg bakerst i kontoret, så dommeren, vi, The Terrible Two og storebror kunne posere foran for å ta bilder til minne om denne dagen. Og jepp, dere skimter hovedpersonen i bakgrunnen der, trygt på pappas fang. Han er sånn ca den søteste pjokken i hele Cape Town (sa hun med dårlig skjult stolthet).

Hurra, hurra, fest og fyrverkeri! Guiden vår slapp oss av på Tygerberg Valley, det kjempestore kjøpesenteret med egen food court og anbefaling om fiskerestaurant og champagne. Det er nok mange som gjør det, feirer litt skikkelig når det juridiske er ordnet. Men klokka var fremdeles bare ti om morgenen, fiskerestauranten var ikke åpen, og dessuten er det Familien Totalt Uten Stil det er snakk om her. Vi feiret med *kremt* KFC og Dunkin’ Donuts.

Men hovedpersonen var såre fornøyd, og vi? Vi er overlykkelige, og lettet over å endelig kunne se slutten på denne vanvittige prosessen. Nå gjenstår (nesten) brae moro. Og en hverdag tilbake i Norge, sammen med vår lille skjønne skatt med de mørke øynene, født med xhosa-klikk i munnen, Afrikaans i ørene og oppvokst med ski på beina (eller i det minste på en fotballtribune om vinteren). Som amerikanerne sier: Praise the Lord (og vi må også gi litt praise til klageinstansen i departementet, som godkjente søknaden vår til slutt. Rett skal være rett!).

11 tanker om “Dag 7: Yeeeeeeeah!

 1. Jeg så bildet av dere på facebook. Nydelig sønn dere har fått. Nå kan roen senke seg litt rundt dere, og stressnivået komme ned på et akseptabelt nivå i noen uker før dere skal hjem til kappløpet igjen.

 2. Fantastisk! For en nydelig pjokk, forstår godt dere er stolte og glade. Gratulerer så masse! ❤️
  Altså, Robben Island tar ikke hele dagen, tror man er der ute maks to timer. Man må møte en halvtime før båten går, hvis jeg husker riktig og de har god logistikk på guidingen der. Men billetter må være kjøpt på forhånd for det er utsolgt flere dager i forveien. Og jeg må si at tre småunger ikke har noe der å gjøre, etter min mening da. Det var en opplevelse å dra dit og ikke minst bli guidet av en tidligere innsatt. Han hadde jobbet et år i Norge etterpå, så det var moro å snakke med han.
  Fantastisk at dere har litt tid der og det ser ut som dere koser dere Max. ?

 3. Hipp hipp hurra! Gratulerer så mye med den skjønne lille gutten! Gleder meg til å høre mer om ham!

 4. Gratulerer så mye! Så deilig at det endelig er i boks! Han ser helt nydelig ut, kos dere masse videre!

  (Og med -16 og utedo er jeg bare bittelitt misunnelig på sørafrikanske temperaturer, altså)

 5. Hurra! Gratulerer så mye! For en skjønn liten gutt ❤️ Hilsen en sånn passe trofast leser som måtte tørke bort en liten tåre i øyekroken.

 6. For et fantastisk bilde! ❤️ Det stråler glede av deg! Gratulerer så mye, og takk for at vi får og har fått følge med i denne prosessen ?

 7. Helt fantastisk Helle! Hvilken utrolig skjønn liten gutt! Gleder meg til fortsettelsene ognopplevelsene heime i Noreg.

  Egg på sokkene…. hahaha! Du får sagt det.. jeg har savnet å lese blogg så skal prøve å få karret meg til det igjen.. skal ikke klage på tid, må jo selvfølgelig bare .. prioritere. Sånn som nå, klokken 5 om natten.

 8. Gratulerer! 🙂 Veldig spennende og morsomt å lese om oppholdet deres der nede. Kos dere!

 9. Virkelig gratulerer! Og takk for oppdatering! Kos dere videre i varmen alle sammen.

Det er stengt for kommentarer.