Fredagstanker på en lørdag

 • Utenfor vinduet:

Klin likt som tidligere i uka. Det er jo et aldri så lite vintermirakel!

 • Tanker om uka som gikk:

— Det er rart hvordan livet kan endres på en femøring. Hva gjorde jeg for en måned siden? Det var morgenturer til barnehagen, korøvelser, faglærersamtaler, fiolintimer, på jobben var jeg med i arbeidsgrupper og la planer, glad for å fått tilbake «mine» oppgaver. Det var med forundring og lettelse jeg kunne konstatere at etter å ha skrapt av det øverste rustlaget, så er jeg ganske god på- og trives godt med- det jeg gjør på jobb, og de nye lokalene så fine ut til tross for det åpne landskapet. Flunkende nytt adgangskort hadde jeg også fått meg. Ny mobil som ikke slo seg av støtt og stadig! Og farrismaskin og heis som virket! Med fri hver onsdag og enklere vei til jobb så fremtiden lys ut. De få kroppslige plagene ble avfeid som det det var, småtterier. Joda, jeg var trøtt, men det er et lurespørsmål. Jeg har vært småbarnsmor siden 1999, jeg er alltid trøtt! 😀 Vondt i ryggen = hard madrass, dårlig kondis = ettersleng etter den kjempelange infeksjonen tidligere i år, den litt rare kjertelblomsten i puppen = den ligner jo ikke på en kul en gang, den er så stor at det må være noe annet, og sist fikk jeg beskjed om at pupper kan oppføre seg rart uten at det betyr noe som helst.

Hva gjorde jeg denne uka? Fartet fram og tilbake til Radiumhospitalet. Tirsdag var det blodprøver, EKG og samtale. Onsdag var det PET. Torsdag var det CT. Jeg er så gjennomscannet og gjennomtestet som jeg kan få blitt. Resultatene kommer ikke før til torsdag, da, så det skal bli noen lange dager framover. Alle kroppslige signaler som før var bagateller har vokst seg store og stygge, med horn og hoggtenner. På bare noen korte uker har jeg gått fra å være travel småbarnsjobbemamma til å bli profesjonell pasient. Den så jeg virkelig ikke komme!

 

 • Vi spiser:

— Aldri har jeg vært så glad for å ha matkassa tilbake. Nå er vi inne i nest siste uke før jul, og det verste trøkket med juleavslutninger er overstått. Likevel var det opplegg både på tirsdag, torsdag og fredag, vi hadde visningstimer i dag, ny konsert på mandag og avslutning på tirsdag. Og dette er rolig sammenlignet med hvordan det var tidligere! I slike tilfeller er det gull å ha ferdigtenkt middag tre ganger i uka. De tre resterende blir gjerne grøt, kylling, fiskeboller, spaghetti eller, øh, pizza. Jeg trøster meg med at Grandiosa setter salgsrekord i desember hvert år. Så vi er i det minste ikke alene!

— Paracet. Oh boy, som vi spiser Paracet. Jeg hadde jo planlagt å skrive litt i går, når små og store hadde dratt i alle retninger og huset var tomt. Fredag skulle bli den første «fridagen» på lenge. Men vi har hatt syke småbarn mot slutten av uka- det ble Lucia på hengende håret, men ellers har de vært hjemme- og i går var det min tur til å kjenne feberen stige og kroppen verke. Eller, faktisk startet det med hoste og svie nedover i lungene. Perfekt for økende paranoia, jeg hostet og harket og forventet å se blod i papiret hvert øyeblikk. Jeg har jo for lengst bestemt meg for at det jeg trodde var stiv korsrygg etter en hard madrass egentlig er spredning i siste stadium, så det passet jo fint å fortsette katastrofetenkingen, se for seg svulster som presset seg inn i lungevevet og sprenger blodkarene ett etter ett. Denne ventingen gjør deg litt koko, altså. Men da feberen kom, og det verket i kroppen og huden og hodet og alt var vondt, måtte selv katastrofetenkeren innse at det antagelig er en klink vanlig influensagreie som har hoppet fra Turbo til Bison og nå til meg. Fredagen endte med at syk voksen passet syke barn mens den andre voksne var utkommandert til orkestervakt og konsertrigg i forkant av oboistens konsert. Null tid til noe som helst annet 😉

Det store spørsmålet er hvem som blir nestemann til å bli syk… Blir det minsten? Tiåringen? Oppkjøringen til jula 2018 ligger an til å bli legendarisk, på alle måter!

 

 • Ser på:

Love Actually, Snekker Andersen og Scrooge er overstått. Denne helgen ser vi kanskje Grinchen? Eller noe annet, min mor har i flere år anbefale Hjem til jul. Må prøve å ha en ordentlig adventsfilmstund, i hvert fall. Det er ikke plagsomt mye julestemning ellers, og det spørs om vi orker å dra på menighetens julemarked med levende julekrybbe i morgen (med kor-sang, antar jeg. Buhu. Tror ikke jeg orker, jeg var med i fjor og det var kjempegøy…) så noen filmer må vi få til.

Ellers går det i Thunderbirds, Digge Dyr og Labyrint på TV. Og en og annen fotballkamp. Adventskalenderen i år fenget ikke helt. Eller så har bare ballerinaen vært for travel med alle aktivitetene sine, og når hun ikke følger med fra dag til dag faller de små fort av lasset. Jeg klager ikke. Å skulle se noe til en fast tid i desember er stress 😉

 

 • Hører på:

— Julelista er satt på repeat i bilen. Same procedure as every year, James, og egentlig er den moden for en oppdatering. Noen sanger mangler, andre bør definitivt ut av lista før jeg blir sprø! Men den store liste-oppryddingen får likevel vente til neste år.

Pas de deux fra Nøtteknekkeren. Dette har alltid vært en favoritt, som går i glemmeboka i lange perioder av gangen før den plutselig dukker opp igjen, pussig nok ofte ved juletider. Denne gangen var det eldstesønnen min som kom hjem fra skolen i fyr og flamme, klassen hadde vært på den nye oppsetningen av Nøtteknekkeren («Andre akt var ok, men den gamle var bedre!», lød 17-åringens dom, og vi kan dermed konkludere med at også han har kommet opp i den alderen der alt var bedre før 😀 ) og da han hørte «skala-sangen» hadde han lukket øynene, lent seg bakover og kjent gåsehuden komme. Gode gamle Tsjaikovskij.

— Obo-toner fra rommet til fjortisen. Ingen har hatt en så intensiv konsertsesong som han. Slitsomt, men også veldig moro, og stykker som A Christmas Festival (fant ingen versjon med treblås og messing, men dere skjønner tegninga), Bolero, Bojarenes marsj setter virkelig fart i øve-viljen, og på tampen av semesteret har han blitt belønnet med både førstestemmer og stående applaus. Jeg blir så glad på hans vegne!

 

 • Vi leser:

— Småungene og jeg leser Karlsson på taket igjen! Vi fikk lest omtrent halve i Spania, og så forsvant boka i ukevis. Gleden var stor da den plutselig dukket opp igjen, så da blir det Karlsson da, selv om det ikke akkurat lyser julestemning!

Jeg har tatt fram julebiblioteket (ooooh, det høres mer fancy ut enn det er, altså. Det var en Rema 1000-pose som stor på loftet med en lapp med «JULEBØKER» på). Men ungene har ikke vært sånn superinteressert, og jeg har ærlig talt ikke store julestemningen, så det har stort sett ligget til pynt.

— Et tips til dere som er sent ute med julegaver til gutter i slyngelalderen: fra fjortishold har jeg fått anbefalt The king of sting med stor entusiasme!

— Jeg får ikke samlet meg til å lese noe særlig. Men det aner meg at det kommer tid til det også, om noen uker.

 

 • Stresser med:

— For en gangs skyld befinner jeg meg i den situasjonen at det ikke går an å stresse så mye. Vi har ikke tid. Og jeg har ikke mental ork. Til uka har Gubben og jeg et par dager å lage jul på. Vi skal vaske og rydde litt, pynte litt, kjøpe juletre og mat, pakke inn de siste gavene og panikk-kjøpe det som måtte mangle. Alt dette må gjøres innen onsdag.

Og det vi ikke blir ferdig med… vel, det blir vi ikke ferdig med. Vanligvis hadde jeg stresset rundt og hatt dårlig samvittighet for det ene og det andre, men i år tror jeg hele familien er klar over at det er litt unntakstilstand. Så lenge vi har god mat, juletre og gaver (og en stue tåkelagt av kongerøkelse, så støvet er ferdig filtrert bort til julebildene) er det greit nok.

 

 • Er imponert over:

— Som jeg klagde over i et tidligere innlegg, er det lett å bli plagsomt navlebeskuende når du er syk. Verden utenfor farer forbi, mens man sitter og planlegger legebesøk og kjenner etter hvor det gjør mest vondt i dag.

Men, min eldste sønn sparket meg bak en dag og lurte på om jeg hadde hørt talen til fredsprisvinner Denis Mukwege. Det måtte jeg med skam innrømme at jeg ikke hadde. Hadde jo fått med meg at han vant, selvfølglig, og hadde inntrykk av at det var særdeles fortjent- men talen hadde jeg ikke hørt. På min sønns oppfordring var det dog lett å finne klippet på NRKs nettsider. Og FOR en mann! For en historie! For et forjævlig sted verden kan være, og likevel finnes det de som utrettelig arbeider for det godes sak. Godt at han- og Murad- blir anerkjent og får verdens respekt og beundring, og at de får satt søkelys på problemstillinger som egentlig angår oss alle. Så er det jo bare å håpe at noen faktisk, eh, gjør noe. Det er vanskelig å bli eldre uten å kjenne kynismen komme snikende. Som for eksempel- fullstendig uten sammenligning med Denis Mukwege!- hver gang jeg hører Land of Confusion i bilen blir jeg overmannet av håpløshet. I won’t be coming home tonight  / My generation will put it right / We’re not just making promises / That we know we’ll never keep, gauler Phil Collins, og hvor gammel er han? 50? 60?? Ja, det funket virkelig etter planen, liksom.

… men den åpenbare selvmotsigelsen hindrer meg ikke i å spille luft-trommer med stor entusiasme. *flau*

(og når det gjelder talen, så lurer jeg litt på hvordan det er å være Mette-Marit. Å sitte der, helt helt foran, og vite at hvis du feller en helt normal tåre nå- for det er jo normalt å snufse litt når du hører historier om mishandlede småbarn og kvinner som er torturert på det groveste- så zoomer kameraene inn på deg med en gang. Respekt!)

 

 • Nyter:

— Duften av kongerøkelse. I alle fall før jeg ble potte tett 😉

— At det er snø ute. Denne omgangen med snø kom vel for en uke siden, og den ligger fremdeles! Hvilket under er ikke DET! Standard desembervær sentralt i Oslo er jo at det snør litt, og smelter litt, og regner litt, og fryser på, og snør litt igjen… og så blir alt sammen grått, brunt, glatt, mørkt og jævlig. God jul med grønn, gjørmete plen, liksom. Så at vi har hatt det stabilt pent og hvitt den siste tiden er ganske fantastisk.

— Barneklemmer. Åh, som jeg nyter barneklemmer. Selv om jeg ikke akkurat kan påstå det er en nytelse å ha alle tre, febervarme og urolige, i senga sammen med meg mens feige-Gubben har søkt tilflukt i Bisons seng (ok, da Gubben er ikke feig, det var urettferdig sagt. Når han kommer ned for å legge seg er senga som regel full, så da er det enklest å sove et annet sted). Men øyeblikkene med ungene- småbarn på fanget, lekser og øving med de store, tekstmeldinger med ungdommene som plutselig bruker masse hjerter og klemmesmileys- disse øyeblikkene har alltid vært verdifulle, men nå setter jeg om mulig enda mer pris på dem.

 

 • Er overrasket over:

— Menneskets kapasitet til å gjøre helt dagligdagse ting i ekstraordinære situasjoner. Skjønt, egentlig er det ingenting å bli overrasket over. Ingen kan gå rundt i krisemodus hele tiden, heller ikke jeg. Du friker ut innimellom, og så er det ferdig, og kjøkkengulvet er fremdeles ikke vasket og det må man gjøre noe med… 😉

 

 • Er lei av:

— Å bli stukket. Haha! Venstrearmen min ser ut som en nålepute, med lekre sjatteringer i blått, grønt og lilla. Og dette er bare begynnelsen.

— Unger/ungdommer som bruker dårlig tid og stress som unnskyldning for å slenge jakker og sekker og bag’er rundt i gangen og samle skittentøyet sitt i store dunger inne på rommene sine (før de plutselig finner ut at de skal rydde, og dumper et halvt tonn skittentøy inn på vaskerommet). Joda, klart det er en stressende og travel tid, men det tar ikke SÅ mange sekunder å legge ting der det skal være.

— Å vente. Naturlig nok.

— Bompengedebatten. Jeg er ikke mer glad i bompenger enn de fleste andre, men i motsetning til min mann er jeg hellig overbevist om at vi mennesker er trege og vanskelige å endre, og at dette med klimaet HASTER. Det blir som med røykeloven, skal du gjøre endringer som faktisk funker må du ta i litt. Selv om det blir dønn upopulært.

— Juleavslutninger og konserter. Neida. Joda. Nei! Jeg ER ikke egentlig lei, det er ingenting av det jeg har deltatt på (eller har passet barn mens Gubben har deltatt på) de siste 5-6 ukene som ikke har vært verdt det, eller som føles unødvendig. Så det blir feil å si at jeg er lei av det. Det er likevel noe med mengden som gjør det ganske deilig at det snart er over og vi kan få vanlige uker igjen, slippe å sitte på søndagskvelden og legge intrikate puslespill for å få kabalen til å gå opp. Men enkeltvis har hver eneste visningstime og forestilling og konsert vært en glede å få med seg!

Et bittelite utvalg av den siste tidens hendelser: en danseforestilling (dette er så gruppebilde som det kan få blitt, så jeg tror ikke bryter noen regler her?)

Klassisk bilde fra julekonsert på skolen: du ser ingenting annet enn noen små, utydelige prikker på scenen og en million hårsveiser og genser-rygger.

Forventningsfull stemning før forrige ukes konsert i Grønland kirke. Dette er en slags «best of»-konsert med kulturskolen, så det er et gjennomgående høyt nivå (selv på sangerne, *host*) og veldig fint å høre på. Men et tips til arrangøren- neste gang bør det stå to i døra, når man ikke kan betale med Vipps eller cash, men bare med kort. Hæsjtægg verdenslengstekø Eldstejenta og jeg kom heldigvis tidlig, klok av skade etter å ha havnet bakerst ved tidligere anledninger. Det er hun som tok bildet, forresten, siden min mobil var igjen hjemme så de små kunne spille Poio mens Gubben la minstemann.

… og et program, siden bildene av orkesteret ikke ble «gruppebildete nok» for pysete gamle damer. Men et program bør være innafor, siden det tross alt er lagt ut på orkesterets facebookside.

Dette var en kvart tusendedel av det vi har hatt gleden og frustrasjonen av å være med på den siste tiden. hæsjtægg lettereslitennå

 • Ukas logistikkmester:

— Min eldste sønn. Hvis det noen gang arrangeres en konkurranse om å komme seg raskest rundt i Oslo, er han en soleklar vinnerkandidat. Denne uka reddet han oss virkelig, da vi sto der med en tiåring som skulle møte opp på et sted som ikke var der vi trodde det var, samtidig som jeg skulle på sykehuset og Gubben skulle på den O Store Luciadagen. Storebror trår til, får levert jentungen på riktig sted på minimal tid, uten å bruke Mastercardet mitt til taxi, og uten å komme for sent på skolen. Det er nesten like imponerende som at han kan komme seg fra huset vårt til dansinga på under en halvtime (dette skal ikke være mulig, siden det ikke går noen direktelinje. Jeg, som også er ganske rask i avtrekkeren, bruker fort tre kvarter på det jeg anser som den smarteste ruta. Men er du kreativ nok er tydeligvis det umulige mulig). Bøyer meg i støvet!

 

 • Ukas akademiske triumfer:

— Tilhører jentene mine, riktignok på to særdeles forskjellige nivåer. Eldstejenta har akkurat levert inn sin første fagoppgave (eksamen forrige uke var Ex. Phil-relatert, men nå var det en ekte psykologioppgave!). Jeg fikk lese korrektur, pirket litt på de få tasteleifene som fantes og skrøt av kildebruken, men når det kom til faglige argumenter måtte jeg bare melde pass. Jentungen har vokst over hodet på meg. Herfra og ut er det jeg som lærer av henne, ikke omvendt.

I den andre enden av skalaen finner vi en forside og to A4-sider med tekst om sandstein, stolt innlevert av femteklassingen. Vi måtte jobbe mye med den oppgaven, det er første gang de har måttet lage et produkt i det formatet, og det gjør seg ikke selv! Selv om hun fikk en del hjelp har jeg vært streng på at det er hun som skal skrive, ikke jeg, og når hun har spurt om rettskrivning får hun svar- men jeg retter ikke feil på eget initiativ. Det blir vel både positive og negative kommentarer i rødt når hun får den tilbake, men hun har grunn til å være stolt uansett. Man må jo begynne et sted!

— Og hvis vi skal strekke begrepet veldig, veldig langt, så er minstemann i gang på sin måte. Språkutviklingen tar helt av om dagen, antallet ord eksploderer og uttalen blir bedre fra uke til uke. Han blir to år i januar, og dette er jammen en morsom tid. Når sommeren kommer tipper jeg han prater som en foss (han også…. Det blir ikke mye fred og ro å få i bilen!)

 

 • Ukas glimt av selvinnsikt:

Da jeg ble lagleder for podens lavambisjons-knøttelag i Vålerenga fotball for 12-13 år siden, fortalte klubbens representant at det hvert år ringte pappaer fra Hønefoss og Halden og Trysil og sa at de bare måtte komme for å se på sønnens eksepsjonelle talent, det kom de ikke til å angre på! Jeg har møtt på min andel tigermødre og -fedre i alle mulige grener, men vil vel si at jeg blir mer og mer hjernevasket av Suzukifilosofien: det finnes ikke noe sånn som «talent». Mitt håp for Turbo og Bison er ikke at de blir  profesjonelle musikere, men at de kommer opp på det nivået der de virkelig kan kose seg med å spille. Og- like sentralt- at de lærer seg å øve.

Overambisiøs mor, faktisk. Neida, jeg håper jo jeg ikke er «sånn», og jeg sendte naturligvis inn en annen og mer spiselig (og saklig) begrunnelse.  Aller helst ville jeg beholdt den plassen Turbo har i den kommunale musikkskolen, dette halvåret har vært kjempefint og hun har både hatt det moro og vist god utvikling. Men situasjonen rundt lærer, sykefravær og vikar er fremdeles uavklart. Etter en vanskelig og turbulent (og derfor ganske mislykket, for mange av elevenes del. Småbarn trives dårlig med stadige endringer) periode i vår har de vært heldige og fått en flink og hyggelig vikarlærer som har kunnet ta mesteparten av høsten, men hvordan det blir framover er jo litt i det blå. Hvis det blir krise, vil jeg at hun skal ha en undervisningsmulighet til høsten. En femåring som synes det er gøy å spille Brrrrah (hennes måte å si «Bach» på) kan ikke bli stående uten et tilbud som funker.

 

 • Ukas reisenisse:

— Faget til eldstejenta har virkelig ikke trukket gullbilletten i årets eksamensperiode: den første innleveringen kom på den tidligst mulige dagen, og den siste på den senest mulige. Med andre ord strekker stressperioden seg over en drøy måned. Hva gjør man da? Jo, booker en aldri så liten svipptur til Dijon for å besøke venner som studerer der, og leser på flyet og toget 🙂 En motivasjons-boost er henne vel unt, og jeg tror det må ha vært deilig med et lite avbrekk etter så mye lesing, skriving og jobbing på kaféen som hun har bedrevet i høst. Siden flyet til Norge går tidlig i morgen, måtte hun reise til Paris i dag for å kunne rekke det- men hun har lovet å holde seg langt unna alt av demonstrasjoner (og julemarkeder, just in cases).

 

 • Ukas digitale revolusjon:

— Skomakerens barn og alt det der… ungene her i huset har jo vært sent ute med det meste av elektronikk og duppeditter. Ref sønnen som kjøpte seg PS for egne penger i en alder av 17 😉 Jeg har også vært (over-?) restriktiv med å la dem spille på padder og mobil, men etter å ha lest overstrømmende anmeldelser av lesespillet Poio bet jeg i gresset og lastet det ned på mobilen min (akkurat det var selvfølgelig en tabbe, men jaja… jeg har vel ikke vondt av å være uten mobilen jeg heller). Og jeg må si det er ganske genialt lagt opp. Femåringen elsker det, og jeg merker allerede stor fremgang på evnen til å kjenne igjen små bokstaver. Etter at lillebrors mas om å låne ble for irriterende, fikk han sin egen bruker. Han er jo bare fire, og ikke spesielt interessert i bokstaver ennå- men han digger spillet, og det skal bli spennende å se hvor mye som fester seg bare gjennom «lek».

 

 • Ukas oppmerksomhettssøker:

— …. må vel kanskje sies å være meg? Etter å ha vurdert fram og tilbake Facebook-sjekket jeg inn på sykehuset på selveste Luciadagen og la ut et innlegg om hva som hadde skjedd. I etterkant tenkte jeg at det kanskje kan bli oppfattet som oppmerksomhetssykt, men det var virkelig ikke intensjonen. Men slik saken sto, var det mange som visste at jeg var syk, og mange som ikke visste. Da blir det lett sånn at de som vet er redde for å si noe feil, eller forsnakke seg. For min egen del har jeg slett ikke tenkt å loggføre noe «Cellegift, minutt for minutt» i sosiale medier, men i og med at jeg legger ut ting dann og vann blir det rart å ikke nevne noe såpass sentralt og bare pøse på med juleforberedelser og idyll og Godt nyttår, alle sammen <3 Det blir jo på grensen til happyfilter og jug. De som virkelig ikke bryr seg eller føler de trenger den informasjonen, kan jo bare scrolle videre- slik vi alle gjør når folk poster totalt uinteressante ting. Nå er det sagt, ferdig med det.

 

 • Tanker om uka som kommer

— Det er såpass mange tanker rundt dette at de skal få sin egen post. Med fare for å låte melodramatisk tror jeg at uka som kommer blir den aller rareste i hele mitt liv. Jeg håper å få skrevet og kommentert (min akilleshæl, jeg vet, men fram til svarene omsider kommer kan dere være helt sikre på at jeg leser og setter pris på hver eneste en! Tusen takk til både gamle travere og nyankomne lesere!) noe på mandag, og krysser fingrene for at a) Turbo og Bison kommer i form igjen, akkurat nå ser det ikke veldig lovende ut, og b) det ikke er minstemanns tur til å være syk og krevende på hjemmebane den dagen. Han var litt varm tidligere i kveld, men jo yngre de er jo kjappere kan formen gå både ned og opp. Blir han syk, skal vi få det travelt med den forsøksvise jule-mekkinga vår med mor på halv fart og pjusk, grinete toåring/fireåring/femåring på slep.

Men det finnes også andre, mindre filosofiske, tanker. Som for eksempel at vi må huske å bake kake og ha med gevinst til blokkfløytistenes juleavslutning på tirsdag. Det er en studie i spilleglede, adrenalin, kakebordgrafsing og altfor mange desibel i en trang gymsal, men det bli ikke ordentlig jul uten 😉

Ønsker alle en fortsatt god helg og en levelig siste innspurt mot juleferien!

4 tanker om “Fredagstanker på en lørdag

 1. Jeg har fulgt deg siden du var gravis med Turbo, og har stadig blitt imponert over hvordan du/ dere kommer gjennom hverdagene. Men de siste ukene fatter jeg ikke hvordan dere har klart. Du er en inspirasjonskilde når det gjelder å ha en positiv tankegang. Jeg krysser alt som finnes, over at du får så positive nyheter som mulig den kommende uken, og at dere som familie får feiret jul, selv om det ikke blir som før.
  Og husk på å tenk på deg selv midt oppi alt. <3 <3

  • Tusen takk, Bodil, det var veldig hyggelig sagt!

   Jeg trooor det er litt sånn klassisk «mamma-ansvarsfølelse» ute og går, på den måten at jeg er så inderlig klar over at hvis jeg blir deppa og trist drar jeg med meg hele resten av huset i samme slengen. Det har blitt bevist gang på gang på gang opp igjennom årene, og egentlig er det fryktelig urettferdig! Hvorfor skal ikke mammaer få lov til å ha en dårlig dag, være sur eller oppgitt eller trist, uten å få dårlig samvittighet for å lage dårlig stemning for alle andre?! Men i denne situasjonen skal jeg nok være litt glad for det også- det gjør det lettere å holde fokus.

   Jula blir nok rar i år, det er ikke til å komme forbi. Men jeg krysser alt jeg har for at vi kan feire den i et slags positivt lys, likevel. Kan vi det, er det ikke så farlig med litt støv i krokene og mindre ambisiøst program enn vanlig 🙂

  • Nei, der sa du det. Fikk nettopp en god bedring-hilsen fra en amerikansk dame jeg møtte i Ukraina… et fyrverkeri av en person som driver frivillig opplæring av ansatte på barnehjemmene der. Hun hadde tre barn, to sønner og en sterkt utviklingshemmet datter. Først døde den ene sønnen, som lenge hadde slitt med narkotika men nå var på vei ut av misbruket. Og et par år senere ble den andre påkjørt på vei til jobb. Altså, hva folk må tåle??! Det rare er jo at livet går videre, selv i de tilfellene der det aldri blir helt bra igjen…

Det er stengt for kommentarer.