Ordknapp onsdag

Jeg har den aller, aller fineste pc’en i hele bygget! Hjertet lagde sjuåringen tidligere i høst, og nå har det fått selskap av en pingvin… hjertelig hilsen Turbos høyrefot. De har pingvintema i barnehagen for tiden- what’s not to like? Søte dyr og søte småbarn som lager søte ting. Nå skal det sies at pingvinen måtte flytte i løpet av dagen (selv om jeg egentlig likte å ha den øverst i venstre hjørne, den sperret for innboksen min).

Høst, høst, høst, høst. Skjønt, nå er det nesten vinter. Det gule fargehavet er tatt i løpet av forrige uke, nå er bladene for lengst blitt til en sleip, brun masse under skosålene. Men det var vakkert så lenge det varte, med grilling på Sognsvann (Bisons lue har vært mystisk savnet et par uker, så han har måttet bruke et macho arvestykke etter sjuåringen), det første rimlaget på bakken, og ikke minst en lyktestolpe vi har gått forbi en zillion ganger, som plutselig fremsto som tatt ut av Narnia i høstskumringen.

Små gleder i hverdagen: når kanaler og signaler slår krøll på seg (Die Hard??). En ettåring som for lengst har meldt flytting til kjøkkenskuffene. Lysene på Jernbanetorget litt over 07 får opp øynene på selv den mest morratrøtte sjel. Litt senere får jeg også fjernet det verste morratrynet, når jeg for første og eneste gang blir sminket profesjonelt. Veldig moro, men medaljen var ikke uten bakside. Nå har jeg i flere år prøvd å overbevise meg selv om at det ikke spiller noen rolle at jeg ikke rekker å sminke meg om morgenen, det er ingen som legger merke til noen forskjell likevel.

Øh. Jo. Det ER forskjell- dessverre! Men moro var det.

 

WP_20151117_002

WP_20151109_004

WP_20151109_005

WP_20151108_006

WP_20151108_005

WP_20151108_008

WP_20151115_006

WP_20151115_010

WP_20151110_006

WP_20151116_007

WP_20151118_002

WP_20151118_006

 

2 tanker om “Ordknapp onsdag

 1. Profesjonell sminke er litt som å reise på første klasse. Det er veldig digg der og da, men det vanlige alternativet blir liksom aldri helt det samme igjen! 😉

  Småbrødre må bare tåle rosa, i hvert fall her i huset! Alltid like gøy når jeg for fjerde gang på den turen må fortelle at «Joda, det er storesøster og lillebror altså, storesøster har mye blått og grønt nå for lillebrors skyld, og lillebror må bare overleve å bruke storesøsters knallrosa arvestykker, frem til han selv protesterer!»

  Så utrolig søt pingvin! Jeg blir alltid like forbauset over hvor flinke og kreative de er i barnehagene rundt om, altså. Frøkna kom hjem med selvlaget perlekjede her om dagen, og det er ikke snakk om at det tas av med mindre hun skal bade eller sove. Og da bare så vidt!

  Det er så godt å se skuff-bildene av Bison. For alderskompisen hans er akkurat likedan. Det skal klatres og balanseres og jeg vet ikke hva! Nå har han gått lei av å bli løftet ned av spisebordet (for nå i hvert fall…) så hans nye favoritt er å stå på armlenet på storesøsters barne-poängstol og kikke ut av vinduet, til mors forferdelse… Godt at adrenalinpumpa får trent litt, om ikke annet!

  • Ja, de setter sin ære i å holde oss på tå hev, tror jeg. Maken til slitsom (og morsom!) alder!

   Helt enig angående flinke og kreative barnehagelærere. Vi har et lass av kunst hjemme, og mer skal det bli. Jeg lurer på hva jeg får i julegave av Bison i år (hint: vi har en samling med selvdekorerte telysholdere som vokser år for år…). Og så stolte barna blir av å lage ting selv. Mestringsfølelse i bøtter og spann!

   Mulig gutta våre burde danne en liten støtteklubb, eller noe. Hva med GSSM- Gutter med Storesøstre og Sparsommelige Mødre? Men spøk til side, de lider jo ikke akkurat noen nød av å ha litt rosa på seg. Akkurat som storesøstrene tåler å ha arvevennlige farger på yttertøy og regntøy. Og den dagen det ikke er kult lenger… vel, da tror jeg vi får KLAR beskjed 😀

   Og hmm, jeg lengtet tilbake til «første klasse» allerede i morges, da jeg møtte det trøtte trynet mitt i speilet. Hehe. Håper dere har en flott helg, Marit!

Det er stengt for kommentarer.