Gooood påske!

Endelig! Påskeferie!

WP_20160319_003

 

WP_20160319_007

Påsken: høysesong for diverse kreasjoner fra barnehage og skole. Her er årets fangst. Den gule kyllingen der har jeg en tvilling til, for Turbo lagde i fjor da hun gikk på liten avdeling. Flaks at de er merket med navn, for å si det sånn, for de er like nonfigurative begge to!

Jeg har ikke vært så flink til å ta skikkelig påskeferie. På jobben min har vi fri på onsdagen i påsken, så det er bare mandag og tirsdag som gjenstår. Og det er jo ikke så mye (er det lett å tenke noen uker i forkant, og så sparer man feriedagene til en annen gang. Ikke før Fjellvettreglene og Poirot dukker opp på TV går det opp for deg at mange andre faktisk nyter en lang, sammenhengende ferie på det tidspunktet… og angeren kommer krypende inn).

Men i år! I år blir det skikkelig påskeferie! Det kan vi takke min eldste datter for, eller rettere sagt hennes planer om utveksling. Tanken på at hun ikke er her neste påske fikk fart i rumpa på a’mor, gitt. Nå SKAL vi på fjellet, alle sammen. Og ikke bare to dager og dure ned til en eller annen trening eller noe slikt, nei, nå skal vi minst ha fire-fem dager helt i fred og ro. Med appelsiner og kinasjakk og quiz og svartbrente pølser i bålpanna. Så det så!

… og slik blir det. Vi drar opp på mandag og blir til fredag. Sammen med min mor og hennes mann og hans datter blir det fullt hus. Moren min og mellomstemann er der oppe allerede, og sendte følgende bilde av kjøleskapet etter ankomst:

V__E563

Jo’a, varer vel noen dager, det der.

Fem dager på hytta, alle sammen sammen. Vel, nesten. For eldstegutten har selvsagt treninger mandag, tirsdag og onsdag- mulig han melder avbud på den siste der (det må da være greit?), og tar toget opp til oss. Kanskje han blir litt lenger også? Jeg føler litt på det at jeg må ned igjen til i alle fall noen av påskemessene- kombinasjonen fjelltradisjon og kirkekor er utfordrende for mange i koret. Årets definitive høysesong i koret kræsjer front mot front med forventningene om hyttetur eller reiser, så som så mange andre går jeg for en kompromissløsning. Jeg går glipp av oljevigselsmesse, skjærtorsdag og langfredag (spektakulære saker, det der, og en annen påske vil jeg gjøre det omvendt bare for å få dem med meg. På den annen side slipper jeg Trond Kvernos Improperia Salvatoris Nostri, som jeg synes er i voldsomste laget, hehe), men rekker palmesøndag, påskenatt og første påskedag.

Palmesøndag, ja. Jeg skal synge, men vet ærlig talt ikke helt hvordan det skal gå til. Min kjære mann er på sin årlige guttetur til Trysil, så med mindre jeg får de store til å passe de små kan det bli vanskelig å stille opp likevel. Vi har støtt og stadig små besøkende på galleriet når det skjærer seg med barnepass for noen, men både Turbo OG Bison i over en time… det blir nok mer gjeter-virksomhet enn sang, er jeg redd. Tross alt er det ikke så lenge siden jenta til Peder og Frida tråkket på orgeltangentene midt under prekenen.

WP_20160319_012

 

WP_20160319_015

 

WP_20160319_025

… mens vi venter på andreklassingen. Turbo har sluknet i vogna, god og mett på muffins, og Bison utgjør en stadig løpende fare for sine om givelser (og ikke minst seg selv).

Men hver dag har nok med sin egen plage, og den første feriedagen vår har i alle fall vært knall! Det var siste danserunde før påske. Eldstejenta danset med Bison, mens jeg tok Turbo, og etterpå var vi Ville & Gale (ekte feriemodus der, altså) og dro til Cocoa og drakk kakao med chili og marshmellows mens åtteåringen hadde sin runde. Så shippet vi henne bort til bussterminalen så hun fikk dratt til oldemor, eldstejenta dro på jobb og eldstemann til treningsfeltet for å spille med noen kompiser. Hva påskeblomster angår har kjøpt en skikkelig billig, sorry bukett avkuttede påskeliljer på Rema. Det er liksom ikke vits i å investere så mye i påskepynt når vi er borte hele tiden. Takk og pris for den vurderingen, for Turbo brukte buketten som vekselvis kikkert, paraply og fiolin på vei hjem.

Nydelig, varmt vårvær, hestehov langs veien, og rolig tempo. En super dag, krydret med diverse oppdateringer fra min mann som rapporterte om knallgode forhold og en viss mengde melkesyre i bakken (og høy stemning i hytta etterpå. Jeg unner ham denne turen av hele mitt hjerte, men skjønner ærlig talt ikke at han orker. Disse gutta spretter det første påskebrygget før de har kommet ut av Oslo fredag formiddag og holder det vel mer eller mindre gående hele helgen, bare avbrutt av litt ski, søvn og gourmetmat. En imponerende prestasjon av en gjeng slitne småbarnsfedre i sin verste alder!).

Nå er de små i seng, eldstejenta er ute og spiser med venner, og Fotballhuet og jeg skal kose oss med junk food (vår mor-sønn-spesialitet, det der, når vi er alene hjemme. Dagens meny består av løvbiff og pommes frites- og sjokolade til dessert!) og se på Virtuos-finalen. En av finalistene var i Nepal sammen med eldstejenta i høst, han har til og med skrevet sitt eget stykke…! Og under alt dette ligger følelsen av spirende vår og høytid og forventning, og ikke minst: tanken på de ti blanke dagene som ligger foran oss. Spesielt avslappende blir det neppe, men hyggelig? Gjett på ja!

Ønsker alle som måtte stikke innom en riktig god påske! Bypåske, hyttepåske, jobbepåske eller utenlandspåske- hva det enn måtte bestå i, så håper jeg dere får det knall!

… og karsen? Ja, den blir med opp på hytta den (det er jo virkelig det vi trenger, oppå berget av bagasje og bleier og hundemat og unger stappet sammen i bilen- fire karsebeholdere av den skjøre sorten….!). Same procedure as every year, James 😉

WP_20160319_006

Dette barnehagekunstverket signert Bison blir derimot hjemme, av naturlige årsaker!

5 tanker om “Gooood påske!

  1. God påske til dere alle sammen! Håper det blir mange gylne påskeøyeblikk på hytta!

  2. God påske. Så deilig med flere sammenhengende dager på fjellet, det blir kos. ?☀️

  3. God påske!
    Jeg tar meg av kontorsitting i Oslo sentrum på dine vegne, så nyt de sjeldne sammenhengende fridagene for fullt! 😀

  4. Tusen takk, alle sammen. Håper dere også har hatt (hey, «har»… det er fremdeles noen timer igjen, er det ikke?) en fin påske. Nå kom påskeregnet her hos oss, men vi nyter de siste par fridagene likevel, om så bare på trass 😀

    Og takk for artig sang, Marit. Nye gnagsår og gamle ski, du er ikke alene om å kjenne deg igjen der (sa hun som ikke har gått på ski på X antall år. Trøster meg med at noen må koke kakao også, haha)…

Det er stengt for kommentarer.