Ordknapp onsdag

Hva har vi bedrevet hittil i påsken, nå som vi har hatt barnefri?

Jo, det har vært litt av hvert! Selvsagt har det også blitt tid til å ligge i senga og lese Tom Egeland midt på blanke formiddagen (med semi-god samvittighet), rett og slett fordi dette er ferie, og noe av poenget med ferie- har jeg blitt fortalt- er å slappe av og lade opp. Så da gjør jeg det, mens min underlig sammenskrudde mann foretrekker å pese på en tredemølle og løfte stadig tyngre vekter med stadig mer skremmende grimaser og stønn. Hver sin lyst, antar jeg. Han liker å trene. Jeg liker å være lat og lese bok.

Men ellers har vi fått gjort ganske mye annet også! Vi har ikke bare egotrippet og latet oss, men fått unna en del ting, og ikke minst kost oss med unger, slekt, og nå de siste dagene The Terrible Two og sekstenåringen.

 

Jeg må jo begynne med dette, siden jeg er så sabla stolt! Hah! For første gang siden innflyttingen i 2009 har jeg tatt tyren ved hornene og gjort noe med det umulige steinbedet foran huset. For noen helger siden satte jeg Fotballhuet til å grave opp bregner, mens Turbo, Bison og jeg røsket opp alt som ikke utvilsomt var av blomster-karakter og trettenåringen gikk berserk på krypbusken med hagesaksa.

Denne helga kjøpte vi bark og noen små prydblomster (den rosa tusenfryden er Turbos valg, spent på å se om den vil trives), og så spadde jeg alt utover med noen små hull der det kommer lovende skudd.

Kanskje det ikke er det beste valget, kanskje det ikke akkurat er proffe saker. Men vi har i hvert fall gjort noe. Og så lærer man underveis. Pent ble det i alle fall (og så lukter det så godt! Noen synes bark lukter vondt, men Bison er ikke enig. «Det lukter nyyydlig!» var hans kommentar. En kommende gartner, dette her?)

… og bare det å dra på Plantasjen er kult! Av alle butikker, er det denne som småungene synes det er direkte gøy å dra til. Nå begynner jo utvalget av dyr å bli fryktelig lite- skilpaddene har de fjernet, av en eller annen grunn, og den store papegøya er død. Men noe fisk og fugler duger, det.

Hva er dette? Jo, min bestemors bursdag! Det er sjelden hele familien på den siden samles, siden folk bor i utlandet og rundt omkring, men det var veldig hyggelig- og jubilanten selv hadde ingen anelse, så overraskelsesfaktoren var høy!

Kakeeeee!

And now for something completely different, som det heter. Fotballhuet og jeg dro på kamp på søndagen! Nå var det kjempelenge siden vi hadde vært på kamp, og konklusjonen er at det ER mye artigere å være på tribunen enn i sofaen. Selv om været var grått, Ullevål halvtomt og Flamur Kastrati ekstremt usportslig. Makan til uspiselig oppførsel.

Som jeg sa til Fotballhuet etter kampen, det er liksom greit å bli banket 3-0 av et udiskutabelt bedre RBK. Sånn er det. Men noen tap er bare fryktelig sure, og dette var et sånt tap. Likevel tror jeg jeg smilte i nitti minutter. Lunken kaffe, popcorn, Klanen i ryggen som hoiet og sang gjennom absolutt hele kampen, den ene herlige fornærmelsen etter den andre (etter en håpløs dommeravgjørelse for mye klemte de til med «Edvartsen tilbake! Vi vil ha Edvartsen tilbake! Edvartsen tilbaaakeeee, vi vil ha Edvartsen tilbake!» til Guantanamera. Haha!), og ikke minst MIN SØNN PÅ SNART  SEKSTEN OG ET HALVT GIDDER FREMDELES Å DRA PÅ KAMP MED MORA SI!

Det er foppal-lykke, det.

Ja, og så enda mer completely different. Det er virkelig ingen mangel på kontraster i tilværelsen, såpass kan jeg konstatere gjennom disse ukentlige oppsummeringene.

Palmesøndag var en sangmessig katastrofe for min del (kort forklart bare enstemmige antifoner på latin, i sopranhøyde alt sammen. Kunne like gjerne blitt hjemme!), og jeg har allerede bestemt at neste påske gjør vi det omvendt: reiser vekk først og er hjemme i selve påskehelgen. Oljevigselsmessen var hakket bedre, i alle fall noen flerstemte stykker- selv om ett av dem er stykket jeg virkelig ikke kan fordra, «God so loved the world» av John Stainer. Mulig jeg kan fordra det hvis noen andre synger det, men det er og blir en sviske, og vi har liksom aldri fått det helt til å sitte —-> enda verre!

Uansett. Hva skjuler seg bak sangblekka mi, mon tro? Noen som vet?

Haha, preste-bonanza! Hele kirken er stappfull av prester i oljevigselsmessen, det må ha vært 40-50 stykker som fornyet presteløftene sine samtidig, og biskopen og gamle-biskopen i full mundur, samt en folkemengde så stor at det ble stående folk ute på gata siden det ikke var ståplasser igjen…

Noen ganger er det veldig praktisk å synge i kor, og få stå oppe på hylla!

Til sist, ingen påske uten påsketur. Her representert ved den viktigste påsketuren av dem alle, en stolt og langvarig tur-tradisjon: vårturen til Grønmo gjenvinningsanlegg. Ut på tur, Severin Suveren!

***********************************

Og det er så langt vi har kommet i påsken. I morgen tidlig bærer det til fjells! Nå skal Turbo og Bison også ha ferie, sammen med både mamma og pappa, mormor og ste-morfar og stetante og hele kostebinderiet. Nå blir det pølser og badstu og jakt på det gigantiske påskeegget på søndag morgen… akkurat som det skal være!

Håper alle har en fortreffelig ferie (nå kan jeg jo si det, siden det er røde dager. Eventuelle leger i turnus, brannmenn og lokførere får ha meg unnskyldt…!)

2 tanker om “Ordknapp onsdag

  1. Jeg synes vanligvis bark lukter godt, men den de la i Vikaterrassen forrige uke var det åpenbart noe tvilsomt i. Min unnskyldning til gjengen med tenåringsgutter som tilfeldigvis gikk rett foran meg og som jeg først antok var opphavet til den stramme lukten… Forøvrig har Turbo og jeg noe felles – jeg valgte meg også rosa tusenfryd til vårplanting.

    Tippeliga! Hurra! Det er noe eget med norsk fotball. Jeg så kampen fra Kristiansund da haglskuren slo inn og ble minnet om min nokså kortvarige tilværelse som nordmøring, været er definitivt av de tingene jeg ikke savner. Dessuten er jeg så barnslig at jeg fniser hver gang jeg hører navnet Kastrati…

  2. Hahaha, Edvardsen tilbake, det sier litt altså! Men jeg tenkte faktisk på deg og guttungen da det ble som det ble. Vi kunne også godt ha havnet på den kampen, men grunnet at at det brant på jobb hos kjære (skikkelig) var det bra vi ikke hadde kjøpt billett for så å gå glipp av kampen også. Men utover våren må vi komme oss på kamp!

    Håper dere får en hytteplanene helt etter oppskriften med påskekos og familiekaos! Trekk pusten og lad opp til neste etappe!

Det er stengt for kommentarer.