Ordknapp onsdag

Bildet er tatt bakovervendt fra vårt ståsted. Det er han som er bak oss, vendt feil vei, og med null intensjon om å gå videre med det aller første.

Treåringens livsfilosofi: det finnes aldri et tidspunkt der det ikke passer å stoppe for å se på Store Maskiner. Aldri.

Sent ute? Pytt!

Regner det? Vi er jo allerede våte?

Bråker det? Bare tøft det, vel!

Utålmodig storesøster/mamma/pappa/hvemsomhelst? Folk ass! Vet ikke å sette pris på livets goder. Henger seg opp i detaljer som tid og vær. Forter seg og forter seg når det ikke er nødvendig en gang.

Det er vanskelig nok å gå forbi store maskiner som står stille. Er de i bevegelse, hvis det sitter noen inni førerhuset og graver opp store steiner, for eksempel, så er det fysisk umulig. Må stoppe, bare mååå stoppe.

Og mamma? Mamma må vente. Bare må vente. Eller, jeg kunne jo tatt på meg strengestemmen og mast. Tatt ham i hånda og tvangs-leid ham videre. Appellert til empatien ved å påpeke at vi andre ikke synes det er sånn superbehagelig å stå der i regnet med våte jakker og surklete sko. På den annen side- han har uansett rett, vi er jo allerede våte. To minutter fra eller til spiller heller ikke all verdens rolle. Han får få denne gleden, og når vi går videre kan jeg prise meg lykkelig over at vi det minste er over den fasen der han ville posere og ta bilde ved siden av hver eneste gravemaskin, lastebil, traktor og gressklippebil han kom over 😀

Han blir stående et par minutter, før han vinker til føreren og kommer småløpende mot oss. Det var dagens magiske øyeblikk for Bison, snaaart 4 år, den 22. august 2018.

2 tanker om “Ordknapp onsdag

  1. Måtte le av Bison som ville posere med gravemaskinene. ?
    Det hender at småbarnslogikk er vel verdt å høre på når man allerede er våt og kald.
    Digger var det første ordet jeg lærte av mitt au pair-barn i England. Eller «diggy», som han sa. ?

    • … og «diggy» har aldri blitt glemt, tydeligvis 🙂 Artig med slike små ting som fester seg- og artig med den gjennomgående fascinasjonen smågutter har for alt som er stort og kan grave/løfte/skjære og har hjul. Eller beltehjul, DET er gøy det!

      Ja, nå smiler jeg jo av Bison som stilte seg opp overalt og ville ta bilde. Men det var noen ganger jeg stønnet litt innvendig når vi hadde dårlig tid, eller det var masse folk rundt, eller det av andre årsaker ikke passet. Men med småbarnslogikken sin klarte han ofte å overtale meg til et bilde likevel, haha!

Det er stengt for kommentarer.